Gyógyító energia (SLO)

Gyógyító Hartman pontok Szlovéniában (Bakonaki-tó, Dobronak - Bukovnisko Jezero, Dobrovnik)

 

 

Szalafőtől félórányi autóútra, Dobronak község mellett, a Bakonaki tónál található az Energia Park, amely gyógyító hatásáról ismert. Az Energia pontok mellett a Szent - Vid kút vizének is gyógyító hatása van.

"Érzem, de nem értem. Képtelen vagyok felfogni, és elfelejteni is. Arra gondolok, hogy megragadtam, de lemérni nem tudom. Hogyan lehetne tehát az enyém olyasvalami, ami nem mérhető? Nem felel meg semmilyen szabálynak, mégis hibátlan." (Hans Sacks)

A jótékony hatású gyógyhelyek az egyéni meggyőződéstől függetlenül befolyásolják az ember egészségét és közérzetét. Igaz viszont, hogy azok, akik jobban hisznek az effajta energiákban, sokkal nyitottabbak és befogadóbbak, így a reakciók is eléggé eltérőek. Nagyon sokan itt enyhítik fájdalmaikat és egészségügyi panaszaikat, vannak, akik csodálatos módon meggyógyulnak, mások úgy érzik, nem történt semmi különös. A látogatók többsége már rövid idő elteltével érzi a bizsergést, a meleget vagy más hatást, ami bizonyítja, hogy a vibrációk különleges módon, káros hatások nélkül hatnak mindenkire, aki ezeken a pontokon tartózkodik. A teljesen egészségesek is szívesen csatlakoznak az energiapontokat látogatókhoz, meghallgatják a reménnyel teli, és egészségre vágyó beszélgetéseiket, hiszen a térség mindenkinek elég energiát biztosít. Tegyünk csak egy rövid sétát az erdőben, és eltűnik a nyugtalanság, a feszültség és a stressz, testünkből kiválnak a mérgek, eltűnnek mindazok a terhek, amelyek megkeserítik a mai kor emberének mindennapi életét.

A Bakonaki tónál levő Szt. Vid kápolna és Vid kút közelében a radieszteziológusok és természetgyógyászok, számos, jótékony hatású, földi kisugárzó pontot fedeztek fel, amelyek jótékonyan befolyásolják közérzetünket és egészségünket. A több mint 50 energiapont közül huszonhatot pontosan lemértek és megjelöltek.

A térségben való rövidebb (ponttól függően, 8-30 perc) tartózkodás után már megkezdődik a blokádok felszabadulása, és az energia áramlása a testben. A látogatók viszonylag gyorsan ellazulnak és új erőre kapnak.

A jótékony sugárzást a Bovis egységek szerint mérjük, a jótékony hatás alsó határa az 1000 B. Az 1.000 és 10.000 B közötti energiatartomány az emberek többsége számára jótékony és hasznos hatású, a 10.000 B és 25.000 B közötti állomány viszont csak azok számára hasznos, akik megszokták az erősebb energiaáramlást, illetve folyamatosan foglalkoznak ezzel.

A jobb hatás érdekében a ponton:

* minél ellazultabban üljünk (ne tegyük keresztbe kezünket, lábunkat),

* mélyen, de erőlködés nélkül lélegezzünk,

* engedjük meg, hogy a jótékony energiák átjárják testünket,

* ne beszélgessünk,

* ne gondolkodjunk, illetve irányítsuk gondolatainkat valami szeretetteljesre, jóra és/vagy szépre (ha gondolkodáson kapjuk magunkat, ezt tudatosítsuk, és gyengéden, engedjük szabadon a gondolatokat).

 Tudnunk kell, hogy az energiák, mindenkinél másképp hatnak. Az energiapontokon való tartózkodás után, szervezetünk állapotának függvényében, különböző érzések töltenek el bennünket. A jótékony földi sugárzás sajátos „intelligenciával" bír, amely pontosan tudja, hogy egy adott pillanatban, mire van szüksége szervezetünknek. A pontok látogatását követően egyesekből kicsappan az energia, mások nyugodtak vagy álmosak lesznek, de az is előfordul, hogy a blokádok felszabadulása miatt „érzünk reakciót". A legfontosabb, hogy a pontok kiválasztásában, és az ott-tartózkodási idő vonatkozásában, saját belső érzéseinkre figyeljünk.

Betegségek, amelyek kezelhetők az energia pontoknál:

1-es oszlop - epe és vesekő problémák / 25perc

2-es oszlop - mentális/lelki/problémákra / 12perc

3-as oszlop - reumás-végtagok problémákra / 20perc

4-es oszlop - viszerek-érszükületek/lábak / 20perc

5-ös oszlop - vastagbél problémák / 22perc

6-os oszlop - fejfájás / 15perc

7-es oszlop - tüdő-asztmatikus problémák / 12perc

8-as oszlop - migrén-fejgörcs problémák / 20perc

9-es oszlop - hátgerinc-cukorbetegség-koleszterinszint problémák / 20perc

10-es oszlop - bőr-rák, pikkelysömör, egyéb bőrproblémák / 15perc

11-es oszlop - vitalitás-energia / 30perc

12-es oszlop - alsó végtagok vérbősége, potenciajavítás / 30perc

13-14-es oszlop - mellkas, szív, koszoruér / 25-30perc 15-ös oszlop - rheuma, izületi-gyulladások / 30perc

16-os oszlop - gyomor, vastagbél, végbél, belső gyulladások / 40perc

17-es oszlop - cigaretta, alkohol, kábítószer leszoktatás / 20perc

18-as oszlop - emésztési, hugyhólyag-problémák / 10perc 19-es oszlop - szív-problémák / 20perc

20-as oszlop - szem, fül problémák / 10perc

21-es oszlop - gyomor-problémák / 15perc

22-es oszlop - allergiák-problémák / 15perc

23-as oszlop - gyomorrák / 12perc

24-es oszlop - csontritkulás, végtagi izmok / 10perc

25-ös oszlop - vérkép és mentális problémák / 15perc 26-os oszlop - rákos-betegségek / 25perc0

Bővebb információ: Dobronak község honlapjaBakonaki-tó honlapja