Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Turisztikai információk

 

Aki az Őrségbe, Szalafőre ellátogat rengeteg lehetőséget talál arra, hogy hasznosan teljenek az itt töltött napjai.

A gyaloglást kedvelők gyönyörű erdőkön- mezőkön át vezető túristaútvonalakat találnak, a kerékpározás szerelmesei sem csalódnak, hisz rengeteg erdei utat találnak, amelyek kétkeréken bejárhatóak. Kerékpár kölcsönzésre is van lehetőség: Szalafőn a Csörgő Vendégházaknál , illetve az Őriszentpéteri Teleházban . Ajánlatos a kölcsönzést előre telefonon megbeszélni!

A környéken több olyan tó található, amely fürdésre, horgászásra alkalmas, a legközelebbi a Hársas-tó, Szalafőtől kb 12 km-re.

A faluban lovaglási, kocsikázási lehetőség van.

Ha az időjárás kedvező, az erdők alja sokféle ízletes gombát rejt, élvezetes kikapcsolódás lehet egy-egy gombagyűjő séta, a helyi szállásadók örömmel segítenek, hogy valóban csak ehető gomba kerüljön a kosárba. 

   

 

Természetesen az Őrségben és ezen belül Szalafőn igyekszünk minél több olyan programot szervezni, ami érdekes lehet helyieknek, és az idelátogatóknak egyaránt. Akit bővebben és pontosan érdekel, milyen rendezvények várják a környéken, érdemes felkeresnie az Őriszentpéteri Teleház weboldalát, ahol naprakész, pontos információkat találhat az éppen aktuális és a tervezett rendezvényekről.

Aki az őrségben hosszabb időt tölt el, annak érdemes kihasználnia az osztrák és a szlovén határok közelségét. Érdekes lehet "csak úgy" átrándulni valamelyik szomszédos országba, körülnézni, vásárolgatni, de természetesen itt is több értékes műemléket, látnivalót találhatunk. Ausztriában például a határtól kb 30-40 km-re levő güssingi várat említeném, Szlovéniában pedig szintén hasonlóan közel egy igazi fürdőparadicsom - Toplice - várja vendégeit termálvízzel, óriáscsúszdákkal.

   

Időjárás

 

Felhőkép

 

Hőtérkép

 

Időkép | www.időkép.hu

 

SZÉCHENYI 2020 EFOP-1.5.3-16-2017-00061

#szalafő

#őrség #pityerszer #alsószer #templomszer #csörgőszer #gyöngyösszer #papszer #felsőszer #hagyomágy #szer #7szer #szerelem #slowlife #pihénes #nyaralás #dödölle #rétes #múlt #építészet

Legfrisseb hírek