Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

EFOP-1.5.3-16-2017-00061 Humán szolgáltatások fejlesztése az Őrségben


Kedvezményezett neve Őriszentpéter Város Önkormányzata
Projekt azonosító száma EFOP-1.5.3-16-2017-00061
Projekt címe Humán szolgáltatások fejlesztése az Őrségben
Szerződött támogatás összege 199.999.551 Ft,-
Támogatás mértéke (%- ban) 100

Projekt tartalmának bemutatása A 9 tagból álló konzorciumunk vezetője Őriszentpéter, a további tagok Ivánc, Bajánsenye, Hegyhátszentjakab, Kercaszomor, Magyarszombatfa, Nagyrákos, Pankasz, Szalafő. Így konzorciumunk összesen 4137 fős lakosságszámmal rendelkezik. A térségben tapasztalható területi, illetve társadalmi különbségek problémájára reagálva projektünk fő céljaként tűzte ki ezen széthúzások csökkentését, a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítését szolgáló ösztönző programok megvalósítását, a közszolgáltatáshoz való hozzáférés javítását, a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságra való felkészítésének, munkaerő-piaci eszközökben való részesedésének és munkaerő-piacon való megjelenésének elősegítését, a helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése, a vidék megtartó képességének erősítése, valamint az ezzel kapcsolatos disszemináció támogatását, a kultúrák közötti párbeszéd erősítését. További célunk olyan fejlesztési programot megvalósítani, amely képes orvosolni a helyi esélyegyenlőségi programokban megfogalmazott problémákat. A felhíváshoz illeszkedve részcéljainkként a következőket fogalmazzuk meg: szakemberhiány enyhítése, hátrányos helyzetű csoportok munkaerő-piacon való megjelenésének ösztönzése, társadalom-szervező szerep erősítése a kisközösségek körében, vidék megtartó képességének hangsúlyozása, kultúrák találkozásának elősegítése.

Projekt tervezett befejezési dátuma 2020-01-31

BŐVEBBEN: http://euprojektek.hu/oriszentpeter/index.html?cel_id=2015

 

MFP-ÖTU/2020. Szeri utak felújítása Szalafőn

 

Szalafő az Őrség központi települése, jellegzetes szeres településforma jellemzi. A szeri utak, így Szalafő útjai is, jellegükből fakadóan fokozott igénybevételnek vannak kitéve. ezen utak különösen, hiszen nemcsak lakóforgalom bonyolódik, hanem turisztikailag is frekventált, számos turisztikai attrakció található a környéken. Az évek során a műszakilag elvárható felújítási munkákat az Önkormányzat anyagi lehetőségei nem tették lehetővé. A burkolathibák mennyisége, mértéke és eloszlása miatt teljes felületű helyreállítás indokolt.

Szalafő Község Önkormányzata a Magyar Falu Program Önkormányzati tulajdonban lévő út- és hídépítés/felújítás MFP-ÖTU/2020. pályázat keretében 29 981 943 Ft, azaz Huszonkilencmillió-kilencszáznyolvanegyezer-kilencszáznegyvenhárom forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Szalafő Alszer u. 92, 94 ,155, Felsőszer u. 580, Papszer u. 660, 672 és 719 hrsz-ú utak teljes felületű burkolatfelújítására.

A fenti közutak lakóút, kiszolgáló út funkcióval rendelkező mellékutak, melyek szabályozatlan közterületek, szűk keresztmetszettel, egynyomú kialakítással kiépítettek. A meglévő burkolat itatott aszfaltmakadám. A pályaburkolat a teherbírás hiányosságai, a vízelvezetés elégtelenségei, a domborzati viszonyok, valamint a műszaki adottságok miatt károsodott, mozaikos repedések, kikopások, kátyúk és süllyedések jelentek meg. A javítási, karbantartási munkák további következménye, hogy a felület homogenitása sem kielégítő. A tervezett felújítás során a teljes építési hosszon a padka lenyesése, lokális hibák javítása a megsüllyedt közműnyomvonalak helyreállítása után teljes felületű kiegyenlítő kőzúzalék réteg készítése, a kiegyenlítő réteggel kialakított pályaprofilra egységesen 5 cm vtg AC-11 kopóréteggel. Befejező munkálatokként az érintett közmű műtárgyak fedlapjának, szerelvényeknek a szintre emelése, a padka pótlása.

A munkálatok során, az Őrségi Nemzeti Park területén, fokozott figyelmet fordítunk a környezet megóvására.

 

Gombácska - A szalafői játszótér megújítása

 

Kedvezményezett neve: Szalafő Község Önkormányzata
Kedvezményezett címe: 9942 Szalafő Templomszer 25.
Projekt címe: „Gombácska – a szalafői játszótér megújítása”
Projekt azonosítója: 3381383665
Megvalósítási hely: Szalafő 092/46 hrsz

Szalafő Község Önkormányzata „Gombácska – a szalafői játszótér megújítása” címmel pályázatot nyújtott be az Őrség Határok Nélkül Egyesület – Önkormányzati fejlesztések támogatása című VP6-19.2.1.-68-7-21 kódszámú pályázati felhívására, a Vidékfejlesztési Hatóság Irányító Hatósága a kérelmet támogatásra alkalmasnak minősítette és 8.564.747 Ft támogatásban részesítette.
Szalafő Község Önkormányzatának évek óta dédelgetett terve a játszótér megújítása, a jogszabályi előírásoknak megfelelő új tematikus játszótér megépítése, hogy természetközeli, egyedi kézműves minőségben, időjárásálló faanyagból készült, szabványoknak megfelelő hangulatos játszótér várja a kicsiket és nagyokat, az itt élőket és az ide látogató több tízezer turistát az Őrségi Nemzeti Park fokozottan védett területén Szalafő központjában a játék és a találkozás öröméért, a testi-lelki feltöltődésért.
Terveink szerint a területen megtalálható berendezési tárgyakat és a játszótéri eszközöket megtartatanánk és az Ilona-malom Műhely Bt. által tervezett, új, egyedi tervezésű játszótéri eszközöket - boronaház csúszdával, fészekülőkével ellátott hinta, 25 m hosszú drótkötélpálya, körforgó, rugós figurák és faragott gomba szobrok -, helyeznénk ki, melyek az eddig hiányzó funkciókat pótolnák. Az újszerű, természetes (natúr hatású) anyaghasználat (alacsony fenntartási költség és a természeti környezethez illő megjelenés) jellemzi az eszközök kialakítását. A játszótéri eszközök megjelenése nem hivalkodó, felfedezésre, megismerésre késztet. A festések a natúr, barna, zöld, sárga, fehér és szürke színű árnyalatokkal a természet és táj hangulatát elevenítik meg. A magyar szakemberek által tervezett, épített játszóeszközök I. osztályú, csomómentes, gyalult, csiszolt akác és tölgy alapanyagból készülnek, melyeket vizes bázisú lazúr festékkel látnak el, mely nem tartalmaz a gyermekekre veszélyes anyagokat. A díszítőfestések a gyermekjátékokra engedélyezett dekor-festékkel készülnek. Az akácrönkök mindegyike az eredeti, természetes formájában kerül beépítésre szobrászművész által faragott díszítésekkel, alakformálással.
Olyan játszóteret szeretnénk, mely egészen kiskorúaktól az iskolás korú gyerekekig szórakozási lehetőséget nyújt, izgalmas, megfelelő mozgáslehetőséget kínál és egyedi kialakításával kertépítészetileg és tematikusan is jól illeszkedik a település hangulatához. A játszótér megépítésével tovább fejlesztenénk a falu központját, élhetőbbé válik településünk biztonságos, esztétikus, kulturált feltételeket biztosíthatunk a szabadtéri mozgáshoz, játékhoz.
A 092/46 hrsz-ú terület és a szomszédos ingatlanok, a sportpálya és játszótér-családi- és sportnapok, különböző versenyek, falunapi és civil szervezetek rendezvényeinek helyszíneként-, szabadtéri közösségi térként funkcionál, a falu frekventált közösségi tere, elöregedő településeinken nemcsak a gyermekek, ifjúság, hanem az idősebbek számára is helyben biztosít lehetőséget a testmozgásra, sportra kikapcsolódásra, s nem csak a helyieknek nyújt élményt, hanem vonzóbbá teszi falunkat az ide látogató turisták számára is, hogy egészségesen, aktívan tölthessék szabadidejüket, testileg-lelkileg feltöltődhessenek.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT
SZALAFŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
„GOMBÁCSKA – A SZALAFŐI JÁTSZÓTÉR MEGÚJÍTÁSA”
PROJEKTJÉHEZ!

 

 

Időjárás

 

Felhőkép

 

Hőtérkép

 

Időkép | www.időkép.hu

 

SZÉCHENYI 2020 EFOP-1.5.3-16-2017-00061

#szalafő

#őrség #pityerszer #alsószer #templomszer #csörgőszer #gyöngyösszer #papszer #felsőszer #hagyomágy #szer #7szer #szerelem #slowlife #pihénes #nyaralás #dödölle #rétes #múlt #építészet

Legfrisseb hírek