Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Üdvözlöm az idelátogatót!

Lugosi Arnoldnak hívnak, Szalafő polgármestere vagyok. 

Különleges és érdekes falu a miénk. Különleges számomra egyrészt, mert itt születtem, itt születtek és éltek dédszüleim, nagyszüleim, szüleim, és különleges, mert az őrségi táj, a természet szeretete, az itt élő emberek, barátok mind-mind idekötnek. Érdekes falu Szalafő, mert itt kicsit úgy érzi az ember, mintha megállt volna az idő. Féltve őrzött természeti, kulturális és néprajzi értékeink egy kicsit a múltat idézik.

Szívesen tettem eleget a felkérésnek, hogy falum polgármestere legyek, hisz szívemen viselem kis falunk sorsát, és érzek magamban erőt, hogy akár nehézségek árán is, de az itt élő emberek életét jobbá, könnyebbé tegyem.

Az Őrség és ezen belül Szalafő egy olyan védett és elzárt része volt az országnak, aminek képét nem tudták elrontani ipari üzemek, nagy gyárak, beváráslóközpontok. Őrizzük hatalmas rétjeinket, legelőinket, erdőinket.

Természetes, hogy az a fejlődés, ami a mai ember igénye, minket sem kerül el, igyekszünk is, hogy a természettel összhangban élve minél többet fejlődjön a falu.

Képviselőtársaimmal együtt az a célunk, hogy az itt élő emberek jól érezzék magukat a faluban, találják meg az ittéléshez szükséges feltételeket és minél több lehetőséget biztosítsunk egy kényelmes, békés élethez, egy kellemes faluközösség kialakulásához.

Környékünk évente több ezer turistát vonz, épp a maga érintetlen szépségével. Szeretnénk, ha az idelátogató rengeteg kellemes élménnyel gazdagodna az itt töltött idő alatt, és szívesen térne vissza Szalafőre.

Meghívom most Önt egy virtuális barangolásra, járja be falunkat, kalandozzon az oldalak között! Ismerje meg Szalafőt, az Őrséget, és remélem, hogy – ha még nem járt nálunk – kedvet kap személyesen is eljönni, és belekóstolni, belepillantani az itteni életbe és - mint oly sokan -beleszeret ebbe a kedves kis őrségi faluba, Szalafőbe! 

 

Időjárás

 

Felhőkép

 

Hőtérkép

 

Időkép | www.időkép.hu

 

SZÉCHENYI 2020 EFOP-1.5.3-16-2017-00061

#szalafő

#őrség #pityerszer #alsószer #templomszer #csörgőszer #gyöngyösszer #papszer #felsőszer #hagyomágy #szer #7szer #szerelem #slowlife #pihénes #nyaralás #dödölle #rétes #múlt #építészet

Legfrisseb hírek